Dikke speculaasbrokken

Dikke speculaasbrokken

Dikke speculaasbrokken

Aantal personen:

Bereidingstijd:

Ingrediënten

250 gr zelfrijzend bakmeel
zout naar smaak
2 eetlepels speculaaskruiden
150 gr (licht)bruine basterdsuiker
75 gr boter
4 eetlepels melk
(50 gr ontvliesde amandelen)

Bereiden

Zeef het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de
basterdsuiker boven een kom en snijd de boter hierin met twee messen
klein.
Voeg de melk toe en kneed alles tot een soepel deeg.
Druk dit deeg op een beboterde bakplaat tot een laag van ± 1 cm
uit,
strooi er de amandelen over, bestrijk met wat melk en schuif de bakplaat
±
45 minuten iets onder het midden in een matig warme oven
(140-150°C).
De speculaas moet door en door gaar en lichtbruin van kleur worden.
Breek de dikke speculaas na het afkoelen in brokken.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Wellicht zijn deze recepten ook wat voor jou:

Schuimpjes
Speculaasjes 3
Taaitaai 3
Marsepein 3
Banketletter
KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus